torstai 29. toukokuuta 2014

"SILMÄNRUOKAA"


Kokki käy joskus edustamassa salin puolellakin... small talkaaminen ja ruoan näyttävä viimeistely asiakkaan edessä kuuluvat fine dine ravintoloiden repertuaariin. Ryhmä rämäkin pääsi harjoittelemaan lihan, jättiravunpyrstöjen ja jälkiruokien liekitystä, kalan transeerausta, tartar pihvien valmistamista, chateaubriandin ja linnun leikkaamista.


Kun on paljon muistettavaa, ja monta silmäparia ympärillä tuijottelemassa, meinaa ryhti ja iloinen ilme unohtua...


TARTARPIHVI

60 g riivittyä naudan fileetä
10 g pieneksi kuutioituja punajuuria
10 g pieneksi kuutioitua maustekurkkua
10 g hienoksi silputtua punasipulia
5 g kaprista
10 gl konjakkia
5 g Dijon sinappia
5 g ketsuppia
1 kpl kananmunankeltuainen
mustapippuria
suolaa
tabascoa
lisäksi paahdettua leipää ja voita

Tuo liha asiakkaan eteen jauhelihapihvin muotoisena, sekoita kulhossa kaikki ainekset, muotoile pihviksi tai quenelleiksi ja rakenna annos.
MARENKIKUORESSA KYPSYTETTY NIERIÄ
1 kokonainen nieriä (tai kirjolohi)
1 sipuli
valkosipulin kynsiä
limettejä
kaffir-limetinlehtiä
sitruunaruohoa
tähtianista
suolaa
pippuria

marenkikuori:
6 kananmunanvalkuaista
100g hienoa suolaa

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää suola vähitellen. Pyyhi kala kuivaksi, kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli. Mausta kalan sisäosa pippurilla, täytä kala, nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita marenki pursotinpussiin ja peitä kala suolamarengilla, niinkuin pursottaisit kermaa kakun päälle. Kypsennä 45 minuuttia 175℃ uunissa. Vie kuorrutettu kala asiakkaan eteen, avaa suolakuori ja rakenna annos lautaselle. HUOM: marenkia ei syödä!!!


2 kommenttia:

  1. Onpa mielenkiintoinen kalaresepti. Taidanpa varastaa idean ja käyttää sopivan tilaisuuden tullen, kiitoksia paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kestä! Munkin mielestä se on aika hauska...ja kaiken lisäksi tosi helppo! :D

      Poista

KERRO, KYSY, TOIVO, KOMMENTOI !