perjantai 11. lokakuuta 2013

"HELPOTUKSEN HYMY"

apina⤴    &    masterchef⤴
Kokin naamasta voi lukea vähintään yhtä paljon kuin lautaselle rakennetusta annoksesta.
Saanko esitellä; "kokkikokelaan ohi on-tyylinen helpotuksen hymy". Se on ihan jotain muuta kuin hermostunut hihittely-hymy, myötätuntoinen sääli-hymy tai nauruhermoja kutkuttava spontaani röhähdys-hymy.

Viikkojen jännitys on nyt ohi kun jokainen (=masterchef) pääsi vuorollaan toteuttamaan omasuunnitteleman lounasmenún kuvitteellisen liike-ideansa mukaisesti, itse tilaamistaan raaka-aineista,  sattumanvaraisesti valitun avustajan (=apinan) kanssa.

Mr Masterchef⤴

masterchef ⤴  &   apina⤴
Lounassetissä tavoite ei olekaan näyttävyys, vaan oikea annoskoko, lämpötila ja ravintosisältö. Ja tietysti herkullinen maku, ilman "sokerilla, suolalla ja rasvalla läträämistä".

Mrs Masterchef⤴
Minun kuvitteellinen ravintolani sijaitsee lähellä lentokenttää, japanilaisten transitmatkustajien reitillä, luonnonkauniissa maisemassa, pienessä puutalossa. Mummonmökin näköinen lounasravintola on sisustettu suomalaisella ajattomalla designilla ja sen lounaslista koostuu skandinavisista klassikkoruoista. Perinteiset reseptit on muokattu Euroopan tourneelta palaavien mielikuvitusmatkustajien koti-ikävää lievittämään; japanilasen maun mukaisiksi, kuten; "Yrtti-feta-bulgursalaattia, wasabiperunamuusia, teriyakilla ja sesamilla maustettua lohta, kaura-omenapaistosta ja vanhanajan vaniljakastiketta".

Asiakkaat saavat tupakeittiössä seurata annosten valmistumista ja mukaansa japaniksi käännetyn reseptin. Lisäksi paluulennolle on mahdollista ostaa vitriinistä valmiiksi pakattuja bento-boxeja (=sieviä matkalounaita kertakäyttöpuikkoineen). Kesäisin voi vuokrata eri värisiä Jopo-pyöriä sekä sadevaatteita, ja talvisin toppahaalareita ja murtomaasuksia. Ympärivuotisesti voi myös tilauksesta ostaa valmiin piknikkorin puusta valmistettuine kertakäyttöhaarukoineen ja poltettavine lautasineen. Kävelymatkan päässä sijaitseva laavu on myös ravintola-asiakkaiden käytössä.

Kuvitteellisen "mummonmökki ravintolani" liikeidea kollaasina.


Mutta nyt tämä kuvitteellinen lounasravintola laittaa lapun luukulle ja henkilökunta lähtee ulos piknikille. Samalla realismissa rämpivä ryhmä rämä siirtyy yhdistetylle etäopiskelu-syyslomajaksolle.
Hymy on, arvatenkin, aika herkässä! ☀ista syyslomaa kaikille !

The Apina⤴    &     masterchef⤴

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KERRO, KYSY, TOIVO, KOMMENTOI !