lauantai 29. maaliskuuta 2014

MUOTINÄYTÖSKOKIT @ KATTILAHALLI


Jo ennen joulua ilmoittauduimme mukaan muotinäytösprojektiin. Hämeenlinnan ammattikorkeakoulun  kolmannen vuoden jalkinesuunnittelijat esittelevät 15.5. mallistoaan muotinäytöksessä Suvilahden Kattilahallissa ja "ryhmä rämä" saa kunnian järjestää tilaisuuden tarjoilun. Tästä tulee meidän opinnäytetyö, ja koko projekti edustaa harvinaista ammattikorkeakoulua, ammattioppilaitosta ja aikuisopistoa yhdistävää koulutusyhteistyötä.

Jalkinesuunnittelijat ovat siis meidän "asiakas", kuka tilaa takahuonelounaan 80:lle mallille ja järjestäjälle, kutsuvierastilaisuuden coctail-tyylisen ruokatarjoilun 300:lle VIP-vieraalle ja seuraavana päivän lehdistöbrunch-tarjoilun 20-30 vieraalle.

Nyt projekti on polkaistu virallisesti käyntiin; pidimme ensimmäisen kokouksen, loimme suljetun facebookryhmän tiedotuskanavaksi, tapasimme jalkinesuunnittelijoiden edustajan ja kävimme tutustumassa Kattilahalliin. Aika nopeasti kävi selväksi, ettei paikanpäällä voi valmistaa mitään ruokaa. Takahuonelounasta varten tarvitsemme ainakin keittokipin (sellaisen armeijan hernerokkatankin tyylisen) ja VIP-tarjoilua varten useamman jääkaapin. Kutsuvierastilaisuus tarjoillaan narikkatiskin tapaisesta tilasta, joten molemmat tarjoilut rakennetaan "tyhjän päälle". Brunch tarjoillaan Helsingin keskustassa, se tila jäi meille vielä arvoitukseksi...

Pieni budjetti ja tyhjän hallin koruttomuus vetivät ensin ilmeet vakaviksi....kunnes mielikuvitus alkoi raksuttaa...nythän meillä on avoimet kädet loihtia näyttävän näköisiä makuelämyksiä. Kekseliäisyys kuniaan, ja raameina vain omavalvontasäännöt, taloudellisuus ja tilaisuuden väriteema.

Hyvä tästä tulee. Työläs, haastava, mutta mielenkiintoinen ja varmasti ikimuistoinen projekti.


Takahuoneesta löytyi melko erikoinen "keittiö"...tai siis astianpesukone, lavuaari ja PEILI!


3 kommenttia:

  1. Kyllä siitä hyvä tulee, jos sinunlaisiasi, Minna, ryhmässä on enemmänkin ;) !

    VastaaPoista
  2. Eilen tultiin teijän jälkeen keittiöön, bloggailija bongattu :) Mahtava blogi ja antanut niin paljon tähän alkuun!

    VastaaPoista
  3. Voi kiitos Anonyymi, kuule; muut on kaikissa lajeissa minä potenssiin tziljoona ;) ja Pekka Stigel; ai jaaa, oot ilmeisesti tän kevään vuosikertaa... Eikö ollutkin hyvin siivottu keittiö?!!!! Huippu juttu jos kutoskeittiössä opittu hyvä kiertää näin blogin välityksellä!!!!! Let's keep tuned ja HAPPY COOKING!!

    VastaaPoista

KERRO, KYSY, TOIVO, KOMMENTOI !