torstai 20. maaliskuuta 2014

! ACHTUNG, RYHMÄ RÄMÄ, TASOKOE !


Nyt alkaa à la carte- sekä tilaus- ja juhlaruokien valmistus. Kuten olemme jo huomanneet, vaihtuu opettaja kurssin mukana. Tästä eteenpäin "ryhmä rämän" valmennusvastuu siirtyy sveitsiläissyntyiselle chef-Brunolle.


Tiesimme kyllä, että meitä odottaisi ensimmäisenä päivänä tasokoe, muttei kenelläkään ollut aavistustakaan, mitä se pitäisi sisällään. Jännitys alkoi purkautua positiiviseksi energiaksi vasta kun selvisi, että jokainen saisi kokonaisen broilerin ja vapaat kädet tehdä siitä mitä itse haluaa...liikeideaa ei määritelty, annoksia sai olla monta eri tyylistä, tai sitten kaikki yhtä ja samaa. Lopputuloksen ulkonäkö ei ollut pääasia. Tällä kertaa ei ollut niin väliä, mitä tehtiin, vaan se MITEN se tehtiin.

Ryhmä rämä kävi kananpoikiin käsiksi reippailla otteilla, kaikki alkoivat paloitella lintujaan eri käyttötarkoitusten mukaisiksi...paitsi minä. Tein kasvisliemen, minne laitoin kokonaisen broilerin kiehumaan. Jätin sen oman onnensa nojaan, kun alustin leipätaikinan. Jätin sitten senkin nousemaan omassa rauhassaan ja siirryin tekemään korianteripestoa. Laitoin porkkanasta höylätyt pitkät lastut marinoitumaan korianteripestoon, leivoin litteät kokjyväsämpylät, vatkasin majoneesin ja keitin  chiliketsupin. Kerkesin vielä tehdä vanhanajan hölskykurkutkin, aasialaisella vivahteella (vaihdoin etikan riisiviinietikaksi, Miriniksi).


Olin (tavallisuudesta poiketen) hurjan tyytyväinen ajankäyttööni; aika ei loppunut kesken...kerkesin jopa väsätä foliolipun bambutikun päähän...muttei turhaa luppoaikaakaan jäänyt. Lopputulos oli aika vaatimattoman näköinen, muiden annoksiin verrattuna, mutta onneksi maut olivat kohdallaan. Onnistuin ymppäämään nyhtökanahampurilaisen valmistukseen useamman yksittäisen tehtävän: majoneesi, pesto, chiliketsuppi, hölskykurkut, court-bouillon liemi, leipätaikina. Osoittiko kanan keittäminen kokonaisena hyvää pelisilmää vai laiskaa luonnetta ja/tai pilkkomistaitojen puutetta, se jää nähtäväksi. Tehtävän arviointi ja tasokokeen tulokset selviävät vasta ensi viikolla.

EIHÄN ME ENÄÄ MITÄÄN UNTUVIKKOJA OLLAKAAN: ILMAN RESEPTEJÄ VALMISTUI, NOIN VAIN;  RISOTTOJA, MUHENNOKSIA, PASTA-ANNOKSIA, WOKKIRUOKIA, KEITTOJA, KASTIKKEITA JA PIIRAKOITA!  
2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä annoksia, voisin syödä kaikki! Ei hampurilaisesi ollut ollenkaan vaatimattoman näköinen, vaan erillaisen ja trendikkään näköinen. Teillä on jo taso korkealla. Rima vaan vielä korkeammalle ja pääsette tähtiin saakka. Onnea opintoihin ryhmä rämälle! t. "hengessä mukana olija"

    VastaaPoista

KERRO, KYSY, TOIVO, KOMMENTOI !