tiistai 15. huhtikuuta 2014

LINTUVIIKKO

"ANKKAA, KORVASIENIRISOTTOA JA CASSISKASTIKETTA"

Kouluruoka voi näyttää näinkin tyylikkäältä, ainakin kun opetusohjelmassa on linnut, ja lisähöysteinä   poro, kaniini ja jänis.


RAPARPERI-MANGO-CHUTNEY
500 g raparperia
1 mango
1 tl suolaa
2 valkosipulin kynttä
30 g inkivääriä
1/3 tl chiliä
1-2 rkl väkiviinietikkaa
500 g sokeria

Kuori ja pilko raparperi sekä mango noin 2x2 cm paloiksi, ripottele päälle suolaa ja anna maustua noin tunnin ajan. Raasta inkivääri, murskaa valkosipuli, chili sekä osa etikasta huhmarissa, sekoita sokeri ja hedelmät kattilassa ja keitä 45 minuuttia, lisää mausteseos ja tarvittaessa loput etikasta. Tarkista maku ja tarjoa kylmänä grillatun porsaankyljen tai paahdetun ankanrinnan kanssa.

VIIRIÄINEN PYÖRÄHTÄÄ AIKA MONTA KERTAA LAUDALLA, ENNEN KUN SEN LUUT ON POISTETTU, SISÄLMYS TÄYTETTY JA KOKO KOMEUS SIDOTTU KASAAN.
QUAGLIE FARCITE AL BAROLO E TIMO, täytetty viiriäinen
10 luutonta viiriäistä
200 g Parman kinkkua tai Amerikan pekonia
5 leipäviipaletta
1 kananmuna
100 g sipulia
1 valkosipulin kynsi
1 dl punaviiniä

Kuumenna punaviini ja kaada revittyjen leipien päälle, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipuli. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa, kaada kaikki leivän päälle, lisää kananmuna ja sekoita ja mausta hyvin. (Massa saa olla puuromainen). Mausta viiriäinen suolalla ja pippurilla, levitä pekoniviipaleet työlaudalle, nosta jokaisen viipaleen päälle timjamin oksa ja nosta viiriäinen päälle.

Täytä viiriäinen duxellesmassalla, sulje viiriäinen pekonin avulla, nosta uunivuokaan ja paista 170℃:ssa 10 minuuttia, laske lämpö 140℃:een ja paista vielä 10 minuuttia, siirrä viiriäiset lämpökaappiin (tai sammuta uuni ja jätä linnut uuniin) ja anna kypsyä jälkilämmössä vielä 10 minuuttia.


Metsäjäniksen liha on punaista ja riistanmakuista. Kanin (kaniinin) liha on väriltään vaaleaa, (kuin kana), maultaan huomattavasti miedompaa ja rakenteeltaan pehmeämpää kuin jänis. Kani on jänikseen verrattuna pieni, pyylevä ja lyhytkorvainen. Rusakko on metsäjäniksen "kaupunkilaisserkku", mikä viihtyy metsän sijasta pelloilla ja pusikoissa (sekä puutarhassa ja kasvimaalla), minkä turkki ei muutu talvellakaan valkoiseksi, ja mitä metsästetään enemmänkin turkin kuin lihan takia.

"KANI"

2 kommenttia:

  1. Montako minuuttia sulla meni yhden viiriäisen luuttomaksi käsittelyyn? Siis sen kymmenennen, kun 9 ensimmäistä on harjoittelua ;)

    VastaaPoista
  2. heh, mä sain luuttomiksi vain noi kaksi ;) ja projektiin meni koko koulupäivä!!!

    VastaaPoista

KERRO, KYSY, TOIVO, KOMMENTOI !