tiistai 29. tammikuuta 2013

VEITSIEN SISÄÄNAJO


Tässä ne nyt ovat !
90 euron veitsisetti plus kokkipihdit, teroituspuikko ja kokoontaitettava kantokassi.
Ja kokkikokelailla hallussa sipulin pilkkomisen alkeet; ei mitään tasatahtista tsop-tsop-tsop-ääntä, vaan halkaistu sipuli, ohuita viuhkamaisia viiltoja kokkiveitsen kärjellä ja sitten keinuva leikkausliike toiseen suuntaan.

Hedelmätkin saivat kyytiä monsterikokoisella kokkiveitsellä, samoin sormenpäät, (askelkuviot laastarikaapille tulivat tutuksi automaattisesti...)

           "kääk, tästä se lähtee, ole hyvä, fileoi mut, ja yhdellä vedolla mieluiten !"

Koko viikon kohokohta oli kuitenkin kalan fileointi; miehekäs ote kiduksista ja veitsi nahan läpi, vatsaretaleiden nosto terän päälle ja sitten piiiiiitkä, tasainen veto, ei sahausta, eikä liian aikaista terän nostoa. Fileen siistiminen; vatsarasvan vuoleminen, ruotojen nyppiminen ja siinä kaikki.  Ei se niin vaikeaa olekaan. Tästä lähtien ostan lohen kokonaisena, ehkäpä se sulavasti liusuva vetokin onnistuu vielä jonain päivänä.

Veitset on nyt onnistuneesti sisäänajettu!







SABAYON KASTIKE HEDELMÄSALAATILLE

2 dl kuhuviiniä tai Marsalaviiniä (tai siideriä)
4 munankeltuaista
160 g sokeria

Sekoita kaikki raaka-aineet teräskulhossa. Kypsennä seosta vesihauteessa tai teräskattilassa, kunnes seos saostuu. Siivilöi ja jäähdytä seos.


2 kommenttia:

  1. On tosi kivaa seurata Sinun opiskeluasi Minna! Terv. Maija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Maija,
      kiva kertoa kuulumisia opastetulta makumatkalta kun tietää että joku tätä oikein lukeekin !
      :)

      Poista

KERRO, KYSY, TOIVO, KOMMENTOI !