Mistä erottaa kokin tekemän ja leipurin tekemän pullapitkon?
No...varmaan monestakin asiasta, mutta varsinkin letitystyylistä.
Ahtaissa tiloissa letittäminen käy kokeilta kätevästi rullaamalla ensin taikinasta neljä yhtä pitkää pötkilöä ja kierittämällä kaksi tankoa samansuuntaisiksi kierrepitkoiksi...sitten vain pitkojen päät yhteen ja vuoronperään nostetaan alimmainen kierretanko toisen päälle kunnes koko komeus on muuttunut yhdeksi suureksi taikinaletiksi.
Itse pullataikinan ohje löytyy jauhopussin kyljestä, eikä sen valmistaminen ole "ydinfysiikkaa", pitää vaan muistaa vaivata taikinaa niin pitkään, että se on kimmoisaa... kun sitko on kohdallaan, ei leivinalustaa tarvitse jauhottaa ollenkaan.
① Rullaa taikinasta 4 samanpituista tankoa ja väännä kaksi tankoa kerrallan isoksi kierrepitkoksi.
③ SIM-SALA-BIM !
Se on siinä: "kokkiletti".
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KERRO, KYSY, TOIVO, KOMMENTOI !