sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

MITEN SE NYT MENIKÄÄN


"JULIENNEPAYSANNEMIREPOIXBRUNOISEBOUGETGARNI"BOUGET GARNI ⤴
Maustekimppua käytetään kun halutaan lisätä makua kiehuvaan liemeen, keittoon, kastikkeeseen tai haudutettavaan tuotteeseen. Kimppu koostuu erilaisista yrteistä, mausteista ja liemijuureksista. Kimppu sidotaan puuvillalangalla, jolloin sen voi helposti poistaa kun makua on irronnut riittävästi.

Tyypillinen bouget garni sisältää purjoa, laakerinlehteä, valkopippuria, persiljan varsia ja timjamia. Purjo halkaistaaan, sisäosa poistetaan, ainekset asetetaan purjon sisään, purjo kiedotaan rullalle ja sidotaan narulla kiinni.


PAYSANNE ⤴
12X12X12 mm:n kuutio.
Kanttaa juures, leikkaa 12 mm:n paksuisia viipaleita, leikkaa viipaleista 12 mm:n levyisiä tankoja ja leikkaa tangot 12 mm:n kuutioiksi.


 JULIENNE ⤴
2x2x45 mm:n suikale.
Kanttaa juures suorakaiteen muotoiseksi, leikkaa suorakaiteesta 2mm:n paksuisia viipaleita. Leikkaa viipaleet 2mm:n paksuisiksi suikaleiksi.

BRUNOISE⤴
3x3x3mm:n kuutio.
Kanttaa juures suorakaiteen muotoiseksi. Leikkaa suorakaiteesta 3 mm:n paksuisia viipaleita. Leikkaa viipaleet 3 mm:n paksuisiksi suikaleiksi ja suikaleet kuutioiksi.

MIREPOIX ⤴
n. 30 mm:n kokoinen epämääräisen muotoinen kuorittu kasvispala.
Palat saavat olla epämääräisen kokoisia, sillä niiden tarkoitus on antaa vain makua valmistettaviin ruokiin. Mirepoixia kutsutaan myös juuressekoitukseksi.

Sanalla mirepoix kutsutaan myös liemijuuresten, porsaan savukyljen ja yrttien yhdistelmää, jota käytetään kastikepohjissa ja täytteissä. Tällöin paloittelukoko vaihtelee käyttötarkoituksen mukaan.

                                              

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KERRO, KYSY, TOIVO, KOMMENTOI !