Hyvässä kokissa on myös ripaus hyvää tarjoilijaa...Nykykokki on moniosaaja ja paikkaa salin puolellakin kun tilanne niin vaatii. Sen takia opetusohjelmaamme kuuluu "RAVINTOAN SALITOIMINNOT".
Keittiön valloittivat toisen vuoden kokkiopiskelijat ja me pistäydyimme kotipesässämme vain tarjoilijan roolissa. Luokkahuoneen ja opetuskeittiön välisen ikkunan sälekaihtimilla kävi kuhina.
Kaikki alkaa aterimien ja lasien kiillotuksesta, pöytien liinoittamisesta ja ennakkokatteesta, eli misauksesta (=mise en place=paikoilleen laittaminen=ennakkovalmistelut). Se onkin tarjoilijan tärkein tehtävä heti asiakaspalvelun jälkeen.
"perus-eli tuplakate"
"kierrekorkillekin löytyy tavallista raksautusta tyylikkäämpi avaustapa"
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KERRO, KYSY, TOIVO, KOMMENTOI !