keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

VÄHÄN TARJOILIJAN VIKAA


Hyvässä kokissa on myös ripaus hyvää tarjoilijaa...Nykykokki on moniosaaja ja paikkaa salin puolellakin kun tilanne niin vaatii. Sen takia opetusohjelmaamme kuuluu "RAVINTOAN SALITOIMINNOT".


Ja mikäs sen hauskempaa kuin ylipainavien monsterikokoisten lautasten kantaminen, suht koht siististi,  ja viinin tarjoilu, ilman ylimääräoisiä tiploja.  Mutta arvatkaapa kuinka vaikeaa kokkikokelaiden onkaan pysytellä pepita-housuissaan keittiöstä poissa.


Keittiön valloittivat toisen vuoden  kokkiopiskelijat ja me pistäydyimme kotipesässämme vain tarjoilijan roolissa. Luokkahuoneen ja opetuskeittiön välisen ikkunan sälekaihtimilla kävi kuhina.



Kaikki alkaa aterimien ja lasien kiillotuksesta, pöytien liinoittamisesta ja ennakkokatteesta, eli misauksesta (=mise en place=paikoilleen laittaminen=ennakkovalmistelut). Se onkin tarjoilijan tärkein tehtävä heti asiakaspalvelun jälkeen.

                                     "perus-eli tuplakate"



                "kierrekorkillekin löytyy tavallista raksautusta tyylikkäämpi avaustapa"






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KERRO, KYSY, TOIVO, KOMMENTOI !