perjantai 26. huhtikuuta 2013

TOINEN TOP-VIIKKO


Tänään tein sen, mitä tavallisesti itse tilaan hotelliaamiaisella.
Joo-ooh, tiedetään; tämä on vain munakas, eikä mikään elämää suurempi gourmét-luomus, mutta tämä on samalla ensimmäinen omatekemäni, Hilton-standardin mukainen tilausruoka, mikä meni oikealle, ilmielävälle, maksavalle asiakkaalle ! Sen takia tämä tarina alkaa kinkku-juusto-omeletista.

                                                            ⬇


No, palataan sitten maan pinnalle, ja aamiaisvalmisteluihin. Ensimmäisenä uuniin menevät leivät, viinerit ja voisarvet.


...ja toiseen uuniin munat. Kananmunat höyrytetään uunissa kennoineen päivineen, ja sitten viilennetään kylmän juoksevan veden alla, jotta kypsyminen pysähtyy ja sisäväri pysyy kirkkaan kelta-valkoisena.


Tomaatit valmistuvat salakavalassa salamanterissa. Jos laitat ylävastusgrillin kannen liian korkealle, loppuu aika kesken, eivätkä tomaatit valmistu ajoissa. Jos taas ajattelet "hopi hopi" ja lasket kannen lähelle tomaatteja, kärvähtävät ne ennen kun kerkeät sanoa lauseen loppuun...SALAMANTERI ON SÄHÄKKÄ !
Parinsadan kokousvieraan tilaus kootaan ryhmätyönä.
Kukin asettelee lautaselle esivalmistellun herkun ...
                                                                                   ⤵

...Ja valmiit annokset pinotaan "lautaskuuseen", millä hovimestari rullaa lastin salin puolelle tarjoilijoiden purettavaksi. ⤵
                                                                                                                                                     

Eniten aikaa menee esivalmisteluihin; pilkkomiseen, esillelaittoon, leipomiseen ja järjestelyyn.  Kaikki valmistellaan seuraavaksi aamuksi siihen kuntoon että varhaisvuorossa töitä tarvitsee tehdä vain tunti, ja ensimmäinen aamiaisvieras voi astua sisään.


Kun seuraava aamu on misattu (esivalmisteltu), ei kylmiöön mahtuisi enää yhtään ylimääräistä kärryä...eikä kyllä mitään muutakaan⤴

Tällä viikolla meidän luokan oma opettaja, luokanvalvoja,  kävi vierailulla työharjoittelupaikassa. Kierros oppilaiden harjoittelupisteissä pitää opettajan ajan tasalla, ja tuo mukavaa vaihtelua harjoittelijan työrutiiniin.

Minun sisälläni opettajan näkeminen herätti myös muistoja lapsuudesta, ja mieleen tulivat kesäleirit ja vanhempien vierailupäivät. Hassua kyllä, opettajan poistuttua olin hetken "aika hiljaista tyttöä" ja mielen valtasi haikea KOTI-IKÄVÄ KOULUUN !

"Pilkkomista, kärryjen rakentamista, aamupalan asettelua-täyttämistä-ja-purkamista, annosten nostoa   (annosten lautaselle kokoamista), leipomista, haikeita hetkiä ja munakkaan paistoa"- niistä on toinen TOP-viikko tehty.
6 kommenttia:

 1. Kerroppas, tein aamulla "omeletin", mutta se repesi, oli toiselta puolelta liian kuiva ja toiselta liian raaka... Missä vika? Öljyä on pannussa, pannun lämmön lasken alemmas, kun alkaa hyytyä, silti En i-k-i-n-ä saa haluamani laista omelettia :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anne-Mari, kyllä susta tulee vielä munakasmestari, usko pois!
   Laitoitko munakasmassaan tilkan kermaa?
   Maailmalla munakasta paistetaan vain toiselta puolelta, ja sitten yläpuoli jää vähän vetiseksi ja pohja vain kypsyy. Toiset tykkää oikein sellaisesta. Itse haluan kananmunan kypsänä, mutten minään kengänpohjana. Paistan munakasta molemmilta puolilta. Laitan tähän linkkinä toisen blogini munakasohjeen, siinä sata vuotta vanha munakasvinkki on munanvalkuaisten vatkaus, ja munakkaasta tulee ihanan kuohkeaa.
   http://isoaidinreseptilla.blogspot.fi/2011/05/munakas-omeletti.html

   Hiltonissa tehtiin toisenlainen munakas: ensin tietysti öljyä pannulle, sitten kinkkua ja hetken kuluttua muna-kermaseos, pippuria ja suolaa ja hetki paistoa pannulla, sitten pannu salamanteriin (ylävastusgrilliin)...

   Hyvää munakasviikonloppua ! :)

   Poista
  2. Voi kiitos! Pakko kokeilla tuota :P

   Poista
 2. Edelleen olen sinusta erittäin ylpeä, jo toisella viikolla teet asiakkaille aamiaisruokia omin käsin. Hienoa hienoa, jatka samaan tyyliin keittiön valloitustasi!
  ps. ja ihana kun saa lukea näitä kokemuksia blogin välityksellä.

  VastaaPoista
 3. Mitämitä? Kello on jo näin paljon ja on perjantai eikä vieläkään uutta postausta uudesta TOP-viikosta! hellou!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Molemmat Anonyymit, kiitos kommenteista!
   Olin eilen jo 23.45 sikeässä unessa!!!!! Mutta teidän innoittamana naputtelin nyt vapaapäivän aamupalapöydässä blogille jatko-osan, joten olkaapa hyvät, munakaspöytä on katettu http://kokiksi.blogspot.com
   ;D

   Poista

KERRO, KYSY, TOIVO, KOMMENTOI !