keskiviikko 24. syyskuuta 2014

"KUUULEEKO SUOMI - TÄÄLLÄ TOKIO"


Huhuu, perillä ollaan!
Lentokentältä suuntasin suoraan asunnonvuokrausfirman toimistolle. Kahden ja puolen tunnin  esitelmän jälkeen, (Sakura Housen puheliais SUOMALAINEN virkailijapoika oli juuri aloittanut 3 kuukauden työharjoittelunsa), oli vuokrasopimus allekirjoitettu ja muutkin muodollisuudet hoidettu. Matka jatkui uuteen kotiini...Tadaa! Pieni (19,5 ㎡) asunto oli tupaten täynnä kaikennäköistä "romua". Oli vaaterekki, vanha toimistopöytä, nitisevä toimistotuoli, lastulevyhyllyjä, Ikean peili, jalkalamppu ja sänky. Ensimmäisenä tietenkin nuuskasin tyynyä, ja aikaeroväsymys haihtui saman tien taivaan tuuliin. Vanhan hikisen miehen hajuiset petivaatteet saivat kyytiä, ja ystävälliset huoltomiehet kiikuttivat kaikki, petauspatjaa myöten, pakettiautoonsa ja toivat uudet tilalle. Lupasivat myös hakea myöhemmin toimistokalusteet pois ja korvata ne pikkutuoleilla ja pienellä ruokapöydällä.

Kummallista kyllä, asunto on varustettu lakanoilla, muttei pyyheliinoilla tai ensimmäiselläkään WC-paperirullalla...17 tunnin matkustamisen jälkeen kaivoin laukusta keittiöpyyhkeen (kokin sivuliinan), huuhtasin kasvot ja jatkoin Shibyan sykkeeseen ruokatreffeille tokiolaisten ystävieni seurassa.


Jatkot vietettiin Don Quijote-kaupassa(paikallinen Tarjoustalo) pyyheliina- ja vessapaperiostoksilla. Kuuden tunnin aikaero alkoi painaa iltakymmeneltä, ja unihiekka kutkutteli silmäkulmissa...mutta siinä vaiheessa mentiin jo ylikierroksilla...pesänrakentaminen vei voiton ja uuden kodin tuunaaminen jatkui puolelle öin.
"BETONIPORTAAN TUUNASIN PAIKALLISEEN TYYLIIN OVIMATOLLA JA MINIPUUTARHALLA"
"OVIPUHELIMEN MIKROFONIN JA VASTAUSLUURIN VÄLISSÄ ON VAIN 3 METRIÄ...JA PUHE KUULUU MAINIOSTI ILMAN LAITTEITAKIN...MUTTA HIENO ON?!"


"ETEINEN"

ULKO-OVI AUKEAA SUORAAN PORRASTA YLEMPÄNÄ SIJAITSEVAAN KEITTIÖÖN...ETEINEN ON OIKEASTAAN VAIN MUUTAMAN KYMMENEN NELIÖSENTTIMERTIN KOKOINEN LAATOITETTU KENKIENRIISUMISPLÄNTTI OVEN JA KEITTIÖN VÄLISSÄ...KENGÄT NOSTETAAN KORKEAN KAAPIN HYLLYLLE JA JALKOIHIN SUJAUTETAAN SISÄTOSSUT."ENNEN JA JÄLKEEN"
"KEITTIÖ"
PIKKURIIKKINEN MUOVISEINÄINEN, -KATTOINEN JA -LATTIAINEN KYLPYHUONE.
"KYLPYVEDEN SÄÄTÖPANELI"

Kun heräsin aamulla uudessa kodissani ja istuin vielä unenpöpperössä sängynlaidalla, kuului kummallinen jytinä. Heti ensimmäisenä päivänä maanjäristys! Mitä minun pitikään tehdä? Mennä pöydän alle, eikun oven alle, vai... Hei mutta miksei kattolamppu yhtään heilu, mietin. Ja tajusin, että tämä luonnonkatastrofi olikin vain yläkerran pesukone!

"KOTIKATU"


8 kommenttia:

 1. Missäs on kypärä? Ei ainakaan päässä ja ajat vielä noin hurjasti....
  Onnea kuitenkin uuteen Japanin kotiin ja turvallista oloa! 💝 kyllikki

  VastaaPoista
 2. Hei Kyllikki,
  täällä ei kypärä kuulu varustukseen, en ole nähnyt yhdelläkään pyöräilijällä...enkä kotikadun ulkopuolella ajele keskellä tietä! Nou hätä siis !!!!Kiitos ja pirteää syksyä sinulle :D

  VastaaPoista
 3. Siinä uudella kotikadullasi näkyykin japanilaisten autojen koko väripaletti ja riemunkirjavuus, valkoinen, valkoinen, valkoinen, valkoinen, valkoinen, valkoinen, valkoinen, valkoinen,...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh Tuplaespresso, onhan tällä mustiakin autoja ;)

   Poista
 4. Perässä tullaan, tänään tuli ohjelmani koskien Sapporo- reissu ja hyvältä näyttä :) Bruno san

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bruno-san,
   irasaimase, tervetuloa ja hyvää matkaa!
   Ilmoittele jos tulet pääkaupunkiseudulle!
   :D

   Poista
 5. Hauska tuo kotikatukuva, melkein kuulen naurusi ja aikamoinen muutos sisustuksessa.
  Antoisaa harjoittelujaksoa ja nautinnollista oleskelua! Jännityksellä odotan uutta postausta, kokkiseikkailut piristävät mukavasti sateista syksyä. Kiitos!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Anonyymi,
  opeteltavaa riittää, joka mutkassa, ja jutunaiheita myös...lisää luvassa kunhan vaan kerkeän jäsentää ajatukset kirjalliseen muotoon.
  ☀iset terveist Tokiosta!

  VastaaPoista

KERRO, KYSY, TOIVO, KOMMENTOI !