perjantai 18. heinäkuuta 2014

"ARJEN JUHLAA"

"11-VUOTIAAN KAHVILA SUOMEN AAMUTIIMI"
Tasan yksitoista vuotta sitten, aamu seitsemältä avasi Kahvila Suomi ovensa...pitkän odottelun jälkeen ensimmäinen asiakas astui sisään puolenpäivän aikaan...hitaasti mutta varmasti Punavuoren kanta-asiakkaat löysivät pienen kahvilan... ja liikeidea laajeni ravintolaksi. Sitten omistajat suostuivat kanta-asiakkaidensa kannustamina japanilaiseen elokuvaprojektiin ja ravintolassa kuvattiin Kamome Shokudo, Ruokala Lokki- elokuva. Heti viikon kuluttua elokuvan Japanin ensi-illan jälkeen alkoi asiakaskunta saada lisäväriä japanilaisista matkailijoista.


Japanilainen onnenmaskotti-kissa ja tuntematon sotilas ovat sulassa sovussa vitriinin päällä ja kiteyttävät  Kahvila Suomen konstailemattoman liikeidean. Taustalla soi, mikäs muu, kuin radio Suomi, mutta  korviin kantautuu japaninkielinen puheensorina.


Nykyisin ovet avataan aamu yhdeksältä, ja lähes poikkeuksetta ensimmäiset asiakkaat ovat japanilaisia korvapuustifaneja. Rakennustyömiehet saapuvat jo aamu kymmeneltä lounastamaan, sen jälkeen on  lounaalla pistäytyvien kanta-asiakkaiden ja turistien vuoro... illalla syödään á la carte listalta ja usein ryhmävaraukset täyttävät koko pienen ravintolasalin. Viimeset tilaukset otetaan vastaan puoli yhdeksältä.


Keittiökin on kodikas, ei liian suuri, muttei ahdaskaan.


 Heti kun pullat on saatu uunista, alkaa jo lounasannosten valmistus...oikeastaan lounas alkaisi vasta yhdentoista tienoilla, muttei nälkäisiä asiakkaita nyt poiskaan käännytetä...


Liekö sattumaa, vai suunniteltu ajoitus, mutta Helsingin Sanomissa julkaistiin juuri tällä viikolla juttu työharjoittelupaikkani keittiöstä... Arjan vinkit hellepäivän varalle voit käydä lukemassa tästä linkistä:  http://www.hs.fi/tyoelama/a1405134744972 .

Ilman torvisoittokuntaa tai kermakakkua vietetty 11-vuotispäivä kului, niinkuin muutkin päivät, iloisesti annoksia valmistaen...


... ja ahkerasti tilausruokia väsäten...


Mutta mitä kuuluisan Kahvila Suomen harkkari on juhlaviikolla tehnyt? Noh, työntäyteistä juhlaa on harjoittelijakin saanut viettää...ensimmäistä kertaa oikein piisin (ison hellan) ääressä!


Kastikkeet meinaavat kaikessa kiireessä unohtua...paljon on muistettavaa, ja paljon vielä opeteltavaa...


Tällaiset bongit ovat harkkarin mieleen...yksi asiakas / yksi bongilappu = selkeä homma!


Mutta sitten tällaiset...APUVAAAAA....


Tai tämä...mikseivät kaikki asiakkaat voisi tulla yksitellen, porrastetusti, vaikka kahdenkymmenen minuutin välein, tai jos tulisivat ryhmissä, niin kaikki voisivat tilata samaa ruokaa samoilla lisukkeilla...

"KAMOME"
Viikon kielikylpysanasaldo:
KAMOME =lokki
IRAKUSA = nokkonen
FUKU = onni
DILL = tilli
PASERI = persilja
KYU-RI = kurkku
TOMATO = tomaatti
TJAGA IMO (tzaja imo) = peruna
NINJIN (ninzin) = porkkana
PARSNIP = palsternakka
TAMA NEGI = sipuli
NAGA NEGI = purjosipuli


11-vuotismerkkipäivä oli samalla keittiömaskottimme, 13-vuotiaan, maailman reippaimman   kesätyöntekijän viimeinen työpäivä, elämänsä ensimmäisessä työpaikassa. Hauskaa kesälomaa, Pikkuinen !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KERRO, KYSY, TOIVO, KOMMENTOI !