"11-VUOTIAAN KAHVILA SUOMEN AAMUTIIMI" |
Japanilainen onnenmaskotti-kissa ja tuntematon sotilas ovat sulassa sovussa vitriinin päällä ja kiteyttävät Kahvila Suomen konstailemattoman liikeidean. Taustalla soi, mikäs muu, kuin radio Suomi, mutta korviin kantautuu japaninkielinen puheensorina.
Nykyisin ovet avataan aamu yhdeksältä, ja lähes poikkeuksetta ensimmäiset asiakkaat ovat japanilaisia korvapuustifaneja. Rakennustyömiehet saapuvat jo aamu kymmeneltä lounastamaan, sen jälkeen on lounaalla pistäytyvien kanta-asiakkaiden ja turistien vuoro... illalla syödään á la carte listalta ja usein ryhmävaraukset täyttävät koko pienen ravintolasalin. Viimeset tilaukset otetaan vastaan puoli yhdeksältä.
Keittiökin on kodikas, ei liian suuri, muttei ahdaskaan.
Heti kun pullat on saatu uunista, alkaa jo lounasannosten valmistus...oikeastaan lounas alkaisi vasta yhdentoista tienoilla, muttei nälkäisiä asiakkaita nyt poiskaan käännytetä...
Liekö sattumaa, vai suunniteltu ajoitus, mutta Helsingin Sanomissa julkaistiin juuri tällä viikolla juttu työharjoittelupaikkani keittiöstä... Arjan vinkit hellepäivän varalle voit käydä lukemassa tästä linkistä: http://www.hs.fi/tyoelama/a1405134744972 .
Ilman torvisoittokuntaa tai kermakakkua vietetty 11-vuotispäivä kului, niinkuin muutkin päivät, iloisesti annoksia valmistaen...
... ja ahkerasti tilausruokia väsäten...
Mutta mitä kuuluisan Kahvila Suomen harkkari on juhlaviikolla tehnyt? Noh, työntäyteistä juhlaa on harjoittelijakin saanut viettää...ensimmäistä kertaa oikein piisin (ison hellan) ääressä!
Kastikkeet meinaavat kaikessa kiireessä unohtua...paljon on muistettavaa, ja paljon vielä opeteltavaa...
Tällaiset bongit ovat harkkarin mieleen...yksi asiakas / yksi bongilappu = selkeä homma!
Mutta sitten tällaiset...APUVAAAAA....
Tai tämä...mikseivät kaikki asiakkaat voisi tulla yksitellen, porrastetusti, vaikka kahdenkymmenen minuutin välein, tai jos tulisivat ryhmissä, niin kaikki voisivat tilata samaa ruokaa samoilla lisukkeilla...
"KAMOME" |
KAMOME =lokki
IRAKUSA = nokkonen
FUKU = onni
DILL = tilli
PASERI = persilja
KYU-RI = kurkku
TOMATO = tomaatti
TJAGA IMO (tzaja imo) = peruna
NINJIN (ninzin) = porkkana
PARSNIP = palsternakka
TAMA NEGI = sipuli
NAGA NEGI = purjosipuli
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KERRO, KYSY, TOIVO, KOMMENTOI !