tiistai 1. heinäkuuta 2014

"RUOKALA LOKKI"


Muistatteko vuonna 2006 ensi-iltansa saaneen japanilaisen elokuvan "RUOKALA LOKKI"? Filmi saavutti saman tien suuren suosion. Siinä japanilainen nainen, Sachie, perustaa ravintolan Helsingin Punavuoreen, ja pääkaupunkimme loistaa keskikesän auringossa. Elokuvan juoni perustuu sympaattiseen selviytymistarinaan vieraassa kulttuurissa. Lisäksi supisuomalaisen pullan leipominen ja kahvin keittämisrituaalit antavat arkisille askareille mukavaa lisämaustetta.


Tämä ravintola on olemassa ihan oikeastikin. Elokuvaohjaaja Naoko Ogigami kävi läpi toistakymmentä helsinkiläisravintolaa, ja ihastui Kahvila Suomeen ensisilmäyksellä; "Tässä se on. Tällä paikalla on henki." Kun kuvaukset saatiin päätökseen, vietiin lavasteet mennessä ja Kahvila Suomeen palasi arki...ensi-illan jälkeen kuitenkin asiakaskunta muuttui aika paljon kansainvälisemmäksi. Japanilaisille turisteille Kamome shokudō (=Ruokala Lokki) on kulttielokuva ja vierailu Kahvila Suomessa on elämys. Ravintola on listattu matkaoppaisiin ja kuuluu japanilaisten suosikkinähtävyyksiin Helsingissä.


Näissä maailmankuuluissa "keittiökulisseissa" minä onnekas pääsen harjoittelemaan lehtipihvien, pyttipannun, poronkäristyksen ja sveitsinleikkeen valmistamista... www.kahvilasuomi.fi

4 kommenttia:

 1. Kahvila Suomessa on Stadin paras hernesoppa aina torstaisin ja annokseen sisältyy letut tai pannari lisukkeineen. Suosittelen lämpimästi kaikille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu, Tuplaespresso, ensimmäisen KahvilaSuomi-torstain kokeneena yhdyn suositukseesi! :D

   Poista
 2. Voi kuinka erikoisia ravintoloita osaatkaan löytää. Taidampa tulla oikein ruokailemaan ja kokeilemaan kokki-harjoittelijan uusinta suositusta!
  "Eeli"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeli, tule ihmeessä, ruokalassa käy turistien lisäksi päivittäin paljon kulmakunnalla liikkuvia suomalaisiakin, ja kaikki näyttävät viihtyvän yhtä hyvin! Ruokalista ei ole mikään huipputrendikäs, vaan enemmänkin retrohenkinen, rehti ja perinteinen suomalainen...niin, tai nykyisin taitaa kaikki retroilukin olla jo trendikästä...

   TERVETULOA !

   Poista

KERRO, KYSY, TOIVO, KOMMENTOI !