tiistai 26. elokuuta 2014

"KOKKILEFFAT"


Mitä kokkioppilas tekee vapaa-ajallaan...no, kokkaa lisää, syöpöttelee ja ahmii keittiöelämyksiä vielä elokuvistakin...Tässä puolentoista vuoden opintovapaan elokuvasaldo, pino leffoja, missä keittiöllä ja ruoalla on merkittävät roolit.

JULIE&JULIA; ruokaihmisen lempileffa. Toreja, reseptejä, kahden kokin elämäntarina, Pariisi ja New York, keittiökohtauksia ja kokkikoulua, hyvän mielen elokuva, minkä voi katsoa aina vaan uudestaan ja uudestaan...

RUOKALA LOKKI; japanilaisten Helsingissä tekemä elokuva naisesta, kuka perustaa Punavuoreen ravintolan. Sympaattinen selviytymistarina vieraassa kulttuurissa, suomalaisen pullaan ylistys, kauniita kesämaisemia ja hauska kuvaus miltä Suomi ja suomalaiset näyttävät ulkomaalaisen silmissä. Kuin tehty ruokaihmiselle, koko elokuva rakentuu ruoan ja leipomisen ympärille.

NO RESERVATIONS; Tragediaa, newyorkilaisen ravintolakeittiön arkea, reseptejä, ihmissuhteita, uusioperhe...ja happy ending...aikuisten satu, minkä myös katsoo mielellään "uudestaan ja uudestaan".

THE GOD OF RAMEN; japanilainen dokumentin tapainen elokuva ramen-nuudelien valmistajamestarista, ketä kulmakunta suorastaan palvoo. Osoittaa, kuinka tärkeä asema erikoisosaamisella ja ammatti-ihmisillä onkaan japanilaisessa kulttuurissa.

CHOCOLAT; värikkään suklaakaupan ympärille rakennettu kaunis elokova. Riemastuttava aikuisten satu. Tunnelmallisia herkutteluhetkiä, kauniita kattauksia ja ruokailukohtauksia.

PAISTETUT VIHREÄT TOMAATIT; Whistle Stop Cafe- nimisen kahvilan ympärille rakennettu elämän makuinen tarina 1920-luvulta. Jännitystä ja kaiken kattavaa ystävyyttä, elämää, kuolemaa ja herkuttelua kahvilassa, mikä oli koko kylän sydän.

ROTTATOUILLE; Hauska Disneyn piirretty elokuva, minkä keittiökohtaukset ovat kuin suoraan oppikirjasta.

LOVE'S KITCHEN; vähän tylsä, ennalta arvattava juoni ja kehnot näyttelijäsuoritukset. Gordon Ramsay esiintyy itsenään muutamassa keittiökohtauksessa, ihme että on suostunut projektiin mukaan.

IT'S COMPLICATED; hauska ihmissuhde-elokuva aikuisen naisen, kahvila-leipomon omistajan, elämästä. Kauniita maisemia ja keittiökohtauksia. Teinityyliin käyttäytäviä keski-ikäisiä, hyvää musiikkia, herkuttelua ison pöydän äärellä ja kauniisti stailatussa keittiössä.

FOOD, INC; dokumentinomainen elokuva Amerikkalaisesta ruokavalheesta; suurien firmojen epäeettisestä bisneksestä, eläinten kasvatuksesta, geenimanipuloiduista siemenistä, kansanterveydestä ja kuluttajien tietämättömyydestä. Elokuva pistää miettimään, mistä ruoka-aineet kannattaa ostaa ja mitä oikeastaan suuhunsa haluaa laittaakaan. Olisi mielenkiintoista saada kotimaisia faktoja vertailtavaksi...

EAT PRAY LOVE; sopiva sekoitus ruokakokemuksia ja matkustusta, upeita maisemia, hyvää musiikkia, ihmissuhteita ja romantiikkaa! Aikuisten satu, minkä katsoo mielellään "uudestaan ja aina vaan uudestaan".

JIRO DREAMS OF SUSHI; henkilöpalvontaa hipova tositarina sushimestarista, kenen elämäntehtävä  on valmistaa artesaani susheja. Elokuva osoittaa, kuinka naiset loistavat sushinvalmistuksessa poissaolollaan. Tämän jaksoin juuri ja juuri katsoa kertaalleen läpi...

FRANKIE&JOHNNY; newyorkilaisravintolan kokin ja tarjoilijan sympaattinen ihmissuhdetarina. Eläviä keittiökohtauksia, "ison omenan" tunnelmaa ja happy ending.  :)

HERKULLINEN ELÄMÄ; parasta elokuva-herkkua pitkiin aikoihin! Valloittava, elämänmakuinen tarina, kaunis ransalaiskylä ja vaikeuksien kautta voittoon-polku. Niin aidot keittiökohtaukset, että maut tuntuivat melkein katsojan kielellä. Kokkileffojen parheimmistoa!

THE LUNCH BOX; väärään osoitteeseen toimitettu, rakkaudella valmistettu, lounas ja eväsrasiassa kulkevat viestit yhdistävät kaksi ventovierasta, arjen tylsistyttämää kohtalotoveria. Paikallaan junnaava juoni tuottaa pettymyksen, eikä elokuva onnistu luomaan minkäänlaista elämystä. Kansikuvan nähtyä voi sanoa, että on nähnyt koko elokuvan.

LE CHEF; hauska ranskalainen kokkauskohellus, minkä mukana katsoja pääsee kurkistamaan suuren maailman ammattilaiskeittiöön. Ei mitenkään erityisen koskettava tarina, tai juoni...silti ihan mukava keittiöleffa.

RAMEN GIRL; amerikkalaisblondi muuttaa Tokioon poikaystävänsä luokse, mutta mies lähteekin  lätkimään...blondi itkeä tihruttaa hetken, mutta ottaa missiokseen RAMEN-nuudelit. Kulmakunnan ramenmestari ei ensin halua blondia ravintolaansa, mutta lopulta sinnikkyys työrintamalla palkitaan, uusi japanilainen boyfriendi sulostuttaa arkea ja juuri ennen lopputekstejä blondi avaa pienen ramen-ravintolan New Yorkiin. Ei kovin kummonen tarina, mutta mukavaa ajanvietettä (varsinkin Tokiossa katsottuna).

7 kommenttia:

 1. Hei, hömpähköä mutta tutustumisen arvoista ( ainakin sateisina syysiltoina);
  Ramen Girl (2008)
  "An American woman is stranded in Tokyo after breaking up with her boyfriend. Searching for direction in life, she trains to be a râmen chef under a tyrannical Japanese master. (imdb)"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kuulostaa just hyvältä!!!!! Täytyy etsiä käsiin, ja kun löydän, lisään listalle!!!!! KIITOS Anonyymi!

   Poista
  2. Hei Anonyymi, jos vielä tämän näet...ei löytynyt Suomesta...mutta löysin täältä Tokiosta vuokraamosta. Eivät vaan suostu vuokraamaan ulkomaalaiselle, kun olen vain 3 kk maassa...joten nyt joku paikallisista ystävistäni käy kuittaamassa leffan, ja sitten saan aidossa ympäristössä ramen gir-illan. KIITOS VINKISTÄ! (ps. tuo anna hildan tyttärentytär olen minä= minna s.)

   Poista
 2. Sitten on vielä "Le Chef", hulvaton ranskalaiskomedia joka sijoittuu tähtiravintolaan, pääosissa Jean Reno ja Michael Youn

  http://darrens-world-of-entertainment.blogspot.fi/2013/01/le-chef-dvd-review.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS Tuplaespresso! Tämäkin menee etsintälistalle, trailerin katsoin jo 2 kertaa, ja tosi hyvältä vaikutti!

   Poista
 3. Avasin juuri telkkarin ja Viasat Film Comedy -kanavalta tulee juuri ranskalainen kokkileffa "Haute Cuisine"
  Telkku.com kertoo leffasta näin:
  "Ranskan presidentti François Mitterrandin kokin Danièle Delpeuchin tarinaan perustuva elokuva naisesta, joka nimitetään Élysée-palatsiin presidentin yksityiskokiksi. Ranska 2012."
  Oli ihan ok, mutta ehkä vähän tylsä. Kerran voi kuitenkin katsoa :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä tuplaespresso, haute cuisine lähtee hankintalistalle! Olen just tänään etsinyt Le Chef leffaa, ja CHEF leffaa (eri elokuva), sekä Ramen Girl leffaa, mutta mitään niistä ei ole Stockalla, Cittarissa, Prismassa, eikä Makuunissa...mutta CDON:ista tilasin alle 4€:n hintaan LE CHEF:in, joten saan sen Japanin työharjoittelumatkalle mukaan...ja säästän sen sellaista päivää varten, kun mikään ei maistu miltään.....

  Kävin tänään katsomassa HERKULLINEN ELÄMÄ leffan, ja oli paras leffaherkku pitkiin aikoihin! Suosittelen, kohderyhmää tuntematta, ihan kaikille!!!!

  VastaaPoista

KERRO, KYSY, TOIVO, KOMMENTOI !