maanantai 6. lokakuuta 2014

"HIRMUMYRSKY = HERKKURUOKAPÄIVÄ"


Taifuuni Phanfone on jättänyt täällä Japanissa yli 30 000 kotitaloutta ilman sähköä, saanut aikaiseksi yli 150 Japaniin suuntautuvan lennon peruutukset, Tokion koulujen sulkemiset, estänyt yli 600 lennon lähtemisen täältä, aiheuttanut tulvia, maanvyörymiä ja katkonut puita. Tämä ei ole mikään yllätys paikallisille, sillä taifuunit riehuvat joka vuosi, heinä-lokakuun välissä.

Minulle tämä oli elämäni ensimmäinen oikea taifuuni (simulaattoria ei lasketa), ja suhtauduin siihen asianmukaisella kunnioituksella. Edeltävänä iltana ulkoilutin HAI-saappaitani paikallisessa Ikeassa ja täytin muutenkin jääkaappini kaikenlaisilla herkuilla. Oikeastaan en ollut ollenkaan harmissani kun sain kuulla, ettei työharjoittluravintolaan olisi mitään asiaa. Taifuunin lähestyessä minut määrättiin pysymään turvassa sisällä. Jopa asunnonvuokrausfirmalta tuli viesti, missä toivottiin kaikkien asukkaiden pysyvän maanantaina kotona.

Kuvittelin, että päivä olisi pitkä ja että sähkötkin menisivät jossain vaiheessa, että olisin kylmissäni ja hämilläni... Noh, aamulla satoi vettä, aika paljon... klo 11 näytti kuin joku olisi kääntänyt tuulikoneen päälle, mutta sitten sade loppui, samoin tuuli ja yhtäkkiä aurinko pilkotti pilven reunan takaa. No HÖH! Vähän niinkuin joulu; hamstraat herkkuja monen päivän varalle, ja valmistaudut mitääntekemisen ihanaan nirvanaan, ja sitten...yks kaks, kaikki onkin ohi!

"LATE NIGHT POST-TYPHON-SNACK "


2 kommenttia:

KERRO, KYSY, TOIVO, KOMMENTOI !