sunnuntai 26. lokakuuta 2014

"SAMURAI-AAMUPALA"


Vähänkös oli hienoa, kun vartijat juoksivat blondin perään, ja huutelivat "NOU NOU NOUUU !!!!", niin samurai-chef-Ryunosuke sanoi vain "SHII RE" (= ostetaan) ja sain marssia muiden perässä TSUKIJI-kalatorin turisteilta kielletylle alueelle. Kauppa-alue on aamu yhdeksään asti turistivapaata, ravintoloitsijoiden valtakuntaa.


Kaksi tuntia hurahti torilla silmänräpäyksessä. Mitä ihmeellisimmät merenelävät olivat värikästä silmänruokaa.


Chef käy joka aamu torilla ja valitsee huolella illaksi mustekalat, osterit ja kalat. Vain 500¥:n (n. 4€) lisämaksusta kalakauppias toimittaa ostokset oikeaoppisesti pakattuina suoraan ravintolaan.

Kalojen ja muiden merenelävien lisäksi Tsukijilla on rauhallisempitunnelmainen vihannesosasto. Pikkelsipuoti oli kuin karkkikauppa.
Kalakauppias "teurasti" ison vonkaleen minulle näytösluontoisesti; ensin otsaan tehtiin viilto, sitten pitkä metallitikku työnnettiin kalan selkärankaan, ja tehtiin vielä toinen viilto pyrstöön.


...Sen jälkeen kala huuhdottiin ja veret valutettiin pesusaaviin. Minä kuvasin kalaa ja ravintolan väki kuvasi minua. Kaikilla oli hauskaa, kun blondi sätki kalan kanssa samaan tahtiin.


Ostoskoriin valittiin kaikenlaisia kaloja, ja mukava kauppias antoi vielä kaksi "pitkänenää" kaupanpäälliseksi. Meheviä olivat, ne syötiin iltapäivällä makanai-pöydässä (henkilökunnan lounaalla, lautasen alakulmassa kaksi pötkilöpalaa).
SUSHIKOKKI RAASTOI TUOREEN WASABIN PAIKANPÄÄLLÄ.
Silmänruoan jälkeen oli aamupalan vuoro. En ole koskaan syönyt tällaisia susheja (enkä varmasti koskaan tule syömäänkään)! Huima kokemus! (Kuinka tyytyväinen olenkaan päätökseeni; kun minulta kysytään, "onko jotain mistä et pidä", vastaan aina "syön ihan kaikkea" ja kysymykseen "onko sinulla nälkä" vastaan nykyisin "ainahan minulla on vähän nälkä".)


Kiitos samurai-kasteesta, Domo arigato Kyoko-san, Ryunosuke-san & Yusuke-san!!!


2 kommenttia:

  1. You all look so happy! Great pictures, too!

    VastaaPoista
  2. Thanks Anonyymi, we're one happy team and it sure was a very happy samurai-day :D
    I'm glad it shows!

    VastaaPoista

KERRO, KYSY, TOIVO, KOMMENTOI !