Kolmas TOP-viikko oli ja meni, nyt on harjoittelujakso puolessa välissä. Sen kunniaksi siirryin salin ylläpitovastuusta ensimmäistä kertaa; linjastoon annostelijaksi, (vähänkös jänskätti). Kasviskeittiössä pääsin harjoittelemaan minulle uusia reseptejä; kaurahiutalekuorrutteiset punajuuripihvit, kaurahiutaleista ja bataatista valmistetut kasvispihvit, puurorieskaset, munakoisopaistos...
Näin voi käydä kun joutuu heräämään joka aamu kukonlaulun aikaan (ja jos omistaa liian monta kokkikenkäparia...minulla ei siis ole tätä vaaraa...) Muuten; aamulla kun kävelen koululle, kiekaisee kukko toisinaan, muttei ollenkaan joka aamu...liian aikainen herätys jopa kukoille?!
TULISUUDELMA=CHU PON, tuo tuossa Janican kädessä siis... |
SAVOLAIS-FUENGIROLALAINEN MUSTIKKAKUKKO (=rättänä)
kuoritaikina:
125 g voita
1 dl sokeria
2-2 1/2 dl ruisjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
täyte:
2-3 dl mustikoita
1/2 dl sokeria
1/2 rkl perunajauhoja
Voitele vuoka, sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri tahnaksi. Yhdistä leivinjauhot jauhoihin ja lisää taikinaan (säästä osa jauhoista taikinan taputteluun). Taputtele noin 3/4 taikinasta uunivuoan pohjalle. Sekoita täyteainekset ja kaada ne vuokaan taikinapohjan päälle. Taputtele loppu taikina pöydällä jauhojen avulla joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi kakkaroiksi. Asettele levy tai kakkarat mustikoiden päälle, paista 200℃ uunissa noin puoli tuntia. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Viikon kielikylpysanasaldo: levadura fresca = tuorehiiva, desatascador = chu pon = tulisuudelma = viemärin avaaja imukuppi, mantel = manteleria = pöytäliina, vecino = miesnaapuri, mosto = viinin alkoholiton esiaste.
Mosto on viinin alkoholiton esiaste, täällä siitä keitetään marjakiisselin pohja. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
KERRO, KYSY, TOIVO, KOMMENTOI !