perjantai 14. helmikuuta 2014

✈ "FAREWELL FUENGIROLA, ADIOS ANDALUCIA" ✈


Tätä nyt on turha edes mainita, mutta kuusi viikkoa on aivan liian lyhyt aika. Siinä kerkeää juuri oppia talon tavat ja päästä paikkakunnan elämänrytmiin kiinni ja pitääkin jo pakata veitset ja lennähtää takaisin Suomeen.


Kuudessa viikossa ei ollut päivääkään, etten olisi oppinut jotain uutta. Sain paikattua oman "tyhjiön" kasvisruokien ja suurtaloussalaattien reseptiikassa. Olin mieltänyt kasvisversiot mauttomiksi ja suuret salaattimäärät tylsiksi...kuinka väärässä onneksi olinkaan.


LOUNASRUOKA-IDEAPANKIN PARHAIMMISTOA:


"Marjon mahtavat":
☀ kaurahiutalekuorrutteiset punajuuripihvit
☀ bataatti-kaurapuuropihvit
☀ currygratinoitu kukkakaali
☀ pähkinäpihvit
☀ kikherne-munakoisopaistos
☀ hirssi-kasvislaatikko
☀ purkkitonnikala-kaurahiutalepihvit
☀valkokastikkeesta saa kevyemmän, terveellisemmän ja myös keliakikoille sopivan kun suurustaa kastikkeen maizenalla vehnäjauhon sijasta
☀vaniljakastike 350:lle onnistuu kun tekee ensin tuhdit pohjat mausteista, maidosta, kananmunista ja maizenasta, kaataa "juuren" pakkiin ja vispaa sekaan maitoa.

Maailman paras kasvislounas: mangoldilla ja linsseillä täytetyt fenkolit!⤵

☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀


"Janican jännittävät"
☀puolukka-kaalisalaatti (puolukat porataan sauvasekoittimella, sekaan ripaus sokeria)
☀ punakaali-mansikka-appesiini-jäävuorisalaatti
☀ kaali-porkana-herne-suolakurkkusalaatti
☀ punakaali-avokado-appelsiinisalaatti
☀kaali-korianteri-purjo-vihreäpaprikasalaatti (ja coleslaw-tyylinen majoneesikastike)
☀ salaattimajoneesi (majoneesia+silputtua salaattia+suolakurkkua) kolmioleivän levitteeksi

Maailman paras suurtaloussalaatti: kaali-porkkana-purjo-herne-korianterisalaatti⤵

☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀

"Ana Marian alkuperäiset"
☀Vain lihapaellaan tulee valkoviiniä, ei koskaan mereneläväpaellaan.
☀Perunasta, sipulista, tomaatista, vihreästä paprikasta, mustapippurista ja rosada-kalasta tehdään paikallista krapulan poistoruokaa.
☀Jos liotat valkosipulin kynsiä hetken vedessä, lähtee kuori irti helposti ja siististi.
☀Jos huuhtelet sipulin leikkauspinnan juoksevan veden alla, ei leikkaaminen itketä.
☀Maailman paras kärpäsmyrkky→ halkaise sitruuna ja paina leikkauspintaan kuivattuja kokonaisia mausteneilikoita.

SUURKIITOS MARJO JA JANICA, 
MUCHISIMAS GRACIAS ANA MARIA, 
 ♡♡♡ ikävähän teitä tulee ♡♡♡
"! MERMELADA !"
Oletko muuten koskaan ajatellut, että kun otetaan valokuvaa ja yritetään saada kuvattaville iloinen ilme, sanotaan suomeksi MUIKKU, englanniksi CHEESE (=juusto) ja espanjaksi MERMELADA (=marmelaadi)! Kaikki ovat ruokasanoja !!!

✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ 


2 kommenttia:

  1. Ihania ohjeita,jos nyt jotain selvää saan,kyyneleiden seasta.....
    Kyllä kai sinulla on vielä joku harjoittelujakso käymättä? Kyllikki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu Kyllikki, on monta harjoittelujaksoa vielä edessä. Koko syyslukukausi tulee olemaan työharjoittelua eri paikoissa. Kesäkuussa aloitan MOKO-kahvilassa Helsingissä ja hakemus on vetämässä Japanin Hanako-hankkeeseenkin...perästä kuuluu, pysy linjoilla...

      Poista

KERRO, KYSY, TOIVO, KOMMENTOI !